Turkcell, “yüzyıllar önce insanlar Turkcell’in mobil iletişim hizmetlerinden faydalansaydı ne olurdu” konseptinde başlatacağı yeni reklam kampanyasını duyurdu.
Reklamda İşler Güçler dizisinin sevilen oyuncuları Ahmet Kural, Murat Cemcir, Sadi Celil Cengiz, 80’ler dizisi ile bir kez daha gönülleri fetheden Ayşe Tolga ve Moğollar grubundan efsane müzisyen Cahit Berkay rol alıyor.
Turkcell teknolojilerinin hayatı nasıl kolaylaştırdığını anlatan film, 36 bin metrekarelik alanda 470 kişilik ekiple çekilen lansman filminin yönetmenliğini Ömer Faruk Sorak yaptı. Anadolu’daki hayalî Turkcell’lioğulları Beyliği’nde geçiyor.
Absürd mizah anlayışıyla hazırlanan kampanyanın kurgusu, 15. yüzyılda Anadolu’daki hayalî bir beylikte geçiyor. Turkcell’lioğulları adını taşıyan bu beyliğin özelliği, günümüzün Turkcell teknolojisine sahip olmaları.
“Üç cihanda dört çeken beylik!”
Kampanyanın kahramanı olan Turkcell’lioğulları, tüm iletişim ihtiyaçlarını Turkcell ürün ve servisleri ile karşılayan ve Turkcell avantajlarıyla gelen kalite ve teknolojiyi her zaman yanlarında hissettikleri için kafaları son derece rahat olan, mutlu, pozitif, eğlenceli, layık oldukları bir hayatı yaşayan bir topluluk.
Az, öz, doğrudan mesaj
“Yüzyıllar önce insanlar Turkcell’in mobil iletişim hizmetlerinden faydalansaydı ne olurdu…” fikrinden yola çıkılarak tasarlanan konsept için, oldukça kapsamlı bir çalışma yürütüldü. Reklam filminin yanı sıra oudoor, afiş ve poster gibi farklı mecralar da sinema fragmanı esprisiyle hazırlandı. Absürt mizahın yoğun olarak kullanılacağı kampanyada, Turkcell’in iletişimde sadeleşme ve odaklanma stratejisi doğrultusunda mesajların az, öz ve doğrudan anlatılması hedefleniyor.
470 kişilik dev ekip
Turkcell’lioğulları kampanyasının ilk iki reklam filmi için, 36.000 metrekarelik alanda 11 ayrı set kuruldu. Son teknoloji ekipmanlarla çekilen filmlerde 350 kişilik yardımcı oyuncu kadrosu ve 120 kişilik teknik ekip görev aldı.İki filmin çekimi 3 günde tamamlandı. Reklamlarda pek çok at, keçi ve kümes hayvanı da kullanıldı.
Reklam Ajansı görevini Güzel Sanatlar Saatchi&Saatchi’nin üstlendiği kampanyada prodüksiyon Böcek Yapım’a ait. Ömer Faruk Sorak’ın yönetiminde çekilen reklam filmlerinde Görüntü Yönetmeni olarak Veli Kuzlu görev alıyor. Reklam müzikleri ise, deneyimli müzisyen Cahit Berkay ve Ömer Ahunbay’ın imzasını taşıyor.
Reklamda kimi hangi rolde göreceğiz?
Ahmet Kural: Yiğit Bey-Turkcell’lioğullarının beyi
Murat Cemcir: Lokman Hekim- Yiğit Bey’in en yakın dostu. Teknoloji uzmanı, mucit.
Sadi Celil Cengiz: Ferhat – Yiğit Bey’in yardımcısı ve sağ kolu.
Ayşe Tolga: Ayşe Hatun – Yiğit Bey’in hanımı
Cahit Berkay: Halk ozanı
İşte video!
Reklamda oynayan oyuncular sizin için sürpriz oldu mu? :]
Ahmet Kural, Sadi C.C ve Murat Cemcir… çok sevindim 🙂 süper !
Güzel film gerçektende. Teşekkür ederim.
😀 😀 üç cihanda dört çeken beylik 😀 bundan sonra Turkcell e geçiş baya artacak gibi geliyor bana (: (:
Akıllı adamlar. Sosyal medyada hit yapmış oyuncuları kullanıyorlar…